Zaterdag 12 september organiseerde JCI Alphen aan den Rijn een uitstapje op het water voor bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn. Genietende blikken van de opvarenden, als ook de dankbare speech vlak voor aanmeren bij terugkomst, zijn het bewijs van een geslaagde middag. De kapitein van salonboot de River Queen neemt op gepaste manier afscheid als hij de scheepshoorn laat klinken.

Tochtje op het water
Op 13.00 uur lag de River Queen aangemeerd bij de kade bij Verpleeghuis Oudshoorn, waar één voor één de bewoners, onder begeleiding van een familielid, goede vriend of een vrijwilliger aan boord werden gebracht. De opvarenden werden bij binnenkomst verrast met koffie, thee en een Alphense marketentster koek, speciaal voor deze gelegenheid gemaakt. De twee uur-durende tocht bracht de passagiers tot in Oude Wetering, waarbij de kapitein onderweg vertelde wat er zoal te zien was buiten.

Oldtimerdag
Op 12 september vond ook de Alphense Oldtimerdag plaats. Zo konden de bewoners, naast alle bekende en monumentale bezienswaardigheden, ook vanaf het water genieten van de bijzondere voertuigen die bij tijd en wijlen het wegdek versierden. Claxons van motorrijders en oldtimers loeiden om de bewoners vanaf de waterkant te begroeten en hen een mooie middag te wensen.

Verjaardag
Voor een van de opvarenden was het een bijzondere dag. Barbara werd op deze 12e september 40 jaar en samen met haar echtgenoot genoot ze van deze boottocht. Uiteraard heeft iedereen voor haar gezongen!