In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Om hun klanten van voldoende eten te kunnen voorzien, werken zij samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Zo zorgen zij er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast.

De voedselbank Alphen aan den Rijn helpt een toenemend aantal gezinnen per week, zij kunnen wekelijks een voedselpakket ophalen om te voorzien in hun eerste levensbehoeften. Dit jaar organiseert JCI Alphen aan den Rijn i.s.m. de voedselbank de (kerst)wensboomactie. Inmiddels hebben veel van de gebruikers van de voedselbank hun wensen ingeleverd en wij gaan proberen een aantal hiervan voor het einde van het jaar, en allemaal voor het einde van januari 2015 te vervullen. U helpt ons toch ook?

JCI Alphen aan den Rijn wil graag de wensen van kinderen wiens ouders het niet breed hebben, in vervulling proberen te brengen. En dan gaat het niet om de nieuwste XBOX of Barbie, maar om een belevenis die de kinderen niet snel zullen vergeten. Dat kan inderdaad een dagje brandweer zijn of het paardrijden, maar ook een dagje Schiphol of een bezoek aan een pretpark. We hebben daarom de ouders gevraagd waar hun kinderen al een tijdje van dromen.

We hebben uw hulp nodig!
Helpt u mee een langgekoesterde droom in vervulling te laten gaan?

Wellicht kunt u een directe bijdrage leveren aan het verwezenlijken van een onvergetelijke ervaring door het inzetten van uw netwerk, het openen van de juiste deuren of het investeren van een beetje tijd. Uiteraard kunt u ook een donatie doen die wordt aangewend om de overgebleven wensen te vervullen!