Voor het eerst een JCI President ‘s Dinner in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 16 februari organiseerde JCI Alphen voor het eerst een President ‘s Dinner. Voor dit diner waren alle oud-voorzitters van JCI Alphen uitgenodigd.
Wanneer je lid bent geweest van JCI, dan zal je dit niet snel vergeten. Het feit dat JCI nog steeds bij de oud-voorzitters leeft bleek wel uit de respons op de uitnodiging: alle genodigden reageerden zeer enthousiast. De oorsprong van de club van jonge ondernemende mensen ligt al in 1976.. Een bijzonder weetje is dat de jongste oud-voorzitter nog niet eens was geboren op het moment dat de oudste voorzitter al aan het roer stond.
Het President’s Dinner werd door de huidige leden van JCI Alphen georganiseerd om te verbinden tussen verleden, heden en de toekomst. Om elkaar te ontmoeten, te delen en te realiseren dat het 42 jaar na het begin van JCI Alphen nog steeds gaat om het aspect learning by doing , hetgeen kenmerkend is voor de vereniging. De leden hoeven daarbij niet het wiel opnieuw uit te vinden, maar er wordt wel gelegenheid geboden om je op alle gewenste gebieden verder te ontwikkelen.
Een aantal leuke weetjes die tijdens het diner naar voren kwamen zijn bijvoorbeeld dat JCI Alphen aan het begin heeft gestaan van de Alphense Kroegentocht, de bekende jazznight, het debattoernooi voor middelbare scholieren en de verkiezen van de Onderneming van het Jaar. Aan dit bijzondere portfolio heeft de jongere garde onder meer toegevoegd: het Alphense Running Dinner, de kerstboomactie, Watertoolkit en de Drive in Bioscoop. De voorzitter uit 1984 vertelde ook vol trots dat in hun jaar de landelijke vergadering van JCI Nederland (college van afgevaardigden) naar Alphen is gehaald. Hij was dan ook zeer verheugd om te horen dat dit in 2018 wordt herhaald. 2 juni a.s. komen 200 tot 300 Young professionals naar Alphen om elkaar te ontmoeten rondom het thema; ‘Free as a bird’.
Kortom, het diner bleek een unieke gelegenheid voor een mooi weerzien, waarbij er veel mooie, inspirerende, maar ook sterke verhalen naar voren kwamen Er werd ook veel gelachen en de herinneringen van alle feesten voerden zeker de boventoon. Een verzameling van voorzitters die zich realiseren wat een positief effect het lidmaatschap heeft gehad op de rest van hun leven.
Deze mooie ervaringen gunnen wij iedereen.
Nieuwe kandidaat leden zijn dan ook van harte welkom.